(Extra) behandelingen en activiteiten

Tijdens je verblijf kun je extra behandelingen boeken. Hieronder een overzicht van de mogelijke massages en overige behandelingen.

Onze visie

Wij werken vanuit een holistische visie. Dat betekent dat we de mens zien als eenheid van lichaam en geest. Het lichaam beïnvloedt de geest en omgekeerd. Zo kijken we niet alleen naar dat deel van het lichaam dat klachten geeft, maar naar de hele persoon in relatie tot zijn/haar omgeving.

Massage en kuren

In ons lichaam slaan we van alles op. Denk hierbij aan afvalstoffen die zich in onze omgeving en in onze voeding bevinden. Deze nemen wij veelal onbewust en ongewild tot ons. Ook emoties als woede of verdriet, spanning of onverwerkte problemen worden opgeslagen in ons lichaam. Dit kan uiteindelijk leiden tot lichamelijke klachten en zelfs ziekte. Massage kan je bewust maken van hetgeen op dit moment aanwezig is. Door de intense aanraking ga je voelen hoe het werkelijk met je lichaam is en wat het je duidelijk wil maken. Massage is de brug tussen denken en voelen.

Als je een kuurweek boekt, bedenk dan dat tijdens de vastenkuur het lichaam overschakelt van koolhydraatverbranding naar vetverbranding. De daarbij vrijkomende afvalstoffen (die ‘veilig’ in het vet waren opgeslagen) worden via de bloedbaan, het lymfesysteem, de longen, de darmen, de nieren en de huid afgevoerd. Massage helpt het lichaam om deze stoffen kwijt te raken, waardoor eventuele lichamelijke bij-effecten van het ontslakken tot een minimum beperkt worden.

1. Lichaamsmassage (55 min.) € 62,50

Lichaamsmassage stimuleert de processen in je lichaam: de bloedcirculatie, lymfestroming, de energiedoorstroming en de toevoer van bouwstoffen en de afvoer van afvalstoffen. Hiermee is massage ook een belangrijke ondersteuning tijdens een reinigingsweek. Massage kan je bewust maken van wat op dit moment aanwezig is in je lichaam en – breder – in je leven. We maken gebruik van verschillende massagetechnieken, afhankelijk van wat op dat moment wenselijk is.

2. Thaise Yoga Massage (90 minuten) € 95

Deze massage vindt zijn oorsprong in de eeuwenoude Boeddhistische traditie en is een combinatie van yoga, acupressuur en energiewerk. Het is een holistische massage die de natuurlijke balans in lichaam en geest herstelt. Thaise Yoga Massage is dé remedie tegen onze moderne levensstijl door de aardende en diep ontspannende kwaliteiten. Het bevrijdt spanning en blokkades , zodat niet alleen het lichaam zich kan herstellen, maar ook de geest een kans krijgt helemaal tot rust te komen. Een korte opsomming van veel genoemde resultaten:  brengt diepe ontspanning van lichaam en geest,  maakt energieker, zowel lichamelijk, emotioneel als mentaal,  verlicht stresssymptomen,  helpt bij hoofdpijn, rug-, schouder en nekklachten en gewrichtspijn,  vermindert fysieke spanning en maakt spieren soepeler,  stimuleert het zenuwstelsel en vitale organen,  verbetert spijsvertering, bloedsomloop, ademhallng, immuunsysteem en slaap,  helpt afvalstoffen af te voeren,  verbetert energiebalans,  leidt tot innerlijke rust. Wat kun je verwachten? Een Thaise Yoga Massage wordt gegeven op een futon op de vloer. De gemasseerde is volledig gekleed in comfortabele kleding, zoals een legging of yogabroek (graag met lange pijpen) en een tshirt. De behandeling is een combinatie van drukpuntmassage en yoga-strekkingen, waarbij de masseur gebruik maakt van handen, duimen, voeten, onderarmen, ellebogen en knieën om de stroom van energie door de energiebanen stimuleren. De gemasseerde wordt uitgenodigd zich volledig te ontspannen en zal soms worden gevraagd mee te ademen in de strekkingen. Voor wie is deze massage geschikt? Thaise Yoga Massage is er voor iedereen. Mochten er eventuele beperkingen zijn, dan wordt de behandeling daarop aangepast. De gemasseerde hoeft niet flexibel te zijn en ook niet bekend te zijn met yoga.

3. Shiatsu massage voor vrouwen (90 minuten) € 95

4. Ayurvedische massage (1¾ uur) € 105

Ayurvedische massage

Ayurveda is de Indiase gezondheidsleer (ayur = leven; veda = weten, de leer van het leven). De Ayurvedische massage is een complete lichaamsmassage (1¾ uur), waarbij alle elementen uit de Ayurveda (aarde, water, vuur, lucht, ruimte) aan bod komen. Voorafgaand aan de massage wordt je gevraagd om een korte vragenlijst in te vullen, aan de hand waarvan we ingaan op jouw constitutie (c.q. disbalans hierop). De massage wordt gegeven met een ruime hoeveelheid warme olie. De olie heeft een reinigende werking en de massage is gericht op het balanceren van je constitutie.

5. Voetreflexzone behandeling (55 min.) € 62,50

De voeten weerspiegelen wat zich in het lichaam afspeelt. Op de voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met lichaamsdelen en organen. De mate van gevoeligheid van de zones zegt iets over de mate van gevoeligheid in het overeenkomstige gebied in het lichaam. Door het masseren van de voeten en het behandelen van pijnlijke en/of gevoelige zones kan in het overeenkomstige gebied van het lichaam een ‘verandering’ optreden.

Chinese Cupping massage

6. Chinese Cupping massage (55 min.) € 65,00

Cupping massage is een therapievorm afkomstig uit de Chinese geneeskunde. Er wordt gebruik gemaakt van cups (glaasjes of van rubber), die de huid onder de cup vacuum zuigen. De onderdruk, die hierbij ontstaat, stimuleert de circulatie en het afvoeren van afvalstoffen. De zgn. Haci-cups hebben ook nog een magnetische punt, die in de huid wordt gedrukt. De verschillende magnetische punten hebben een magnetisch effect, dat eveneens de circulatie en het afvoeren van afvalstoffen bevordert. De punten die behandeld worden zijn triggerpoints (pijnpunten) en/of bepaalde meridiaanpunten. Door de cupping wordt het proces van herstel van bijv. frozen shoulder, rug-, bekken- en schouderklachten versneld.

7. Holistic Pulsing (55 min.) € 62,50

Holistic pulsing is een bijzondere therapievorm met grote dieptewerking, die bovendien heel erg aangenaam is. Het totale lichaam wordt in beweging gebracht door een lichte schudding. Door de schuddingen is het mogelijk eventuele blokkades zichtbaar te maken en te behandelen. Bij pijn is holistic pulsing verreweg de zachtste manier voor het bevorderen van de circulatie van helende lichaamsvochten, waardoor het genezingsproces zowel bij chronische als acute aandoeningen wordt versneld. Deze therapie wordt gebruikt om bij bijvoorbeeld stress, spanning of fysieke pijnen een diepe ontspanning te bewerkstelligen.

Hot stone massage

8. Hot stone massage (1 uur) € 70

De hot stone massage is een combinatie van een ‘gewone’ massage en een massage met warme lavastenen. Deze warme stenen van ongeveer 50 graden worden (evt. op een handdoek) op het lichaam gelegd. Daarnaast wordt met de stenen gemasseerd. De combinatie van massage én de warmte is enorm verkwikkend.

9. Stoelmassage (20 min.) € 22,50

De stoelmassage is gebaseerd op een eeuwenoude Japanse acupressuurtechniek. Tijdens de massage worden 170 acupressuurpunten op het bovenlichaam aangeraakt. Dit gebeurt door kneed-, wrijf-, druk-, en bekloppingstechnieken. Hierdoor wordt de bloedsomloop gestimuleerd, met als gevolg verbetering van de afvoer van afvalstoffen en de aanvoer van bouwstoffen. Deze massage werkt activerend en heeft een preventieve werking met betrekking tot allerlei klachten.

Vierhandsmassage

10. Vierhandsmassage (1 uur) € 105

De vierhandsmassage is een reis door je lichaam en een waar feest! Gevoel, reuk en gehoor worden geprikkeld. Deze massagevorm is afkomstig uit Hawaii en is gebaseerd op het ritueel, waarmee jonge stamgenoten werden ingewijd. De massage begint met lange, gelijktijdige strijkingen vanaf de voeten tot over de schouders. Na enige tijd ontstaan er twee verschillende massages, die elkaar steeds weer kruisen en voortduren op elkaar afgestemd worden. Met twee masseurs die jou tegelijk masseren is het onmogelijk om nog controle te houden. Een mooie manier om compleet te ontspannen en ieder gevoel voor tijd en omgeving te verliezen…..

Schoonheidsbehandeling

11. Schoonheidsbehandeling en Pedicure / Manicure (vanaf € 45)

Tijdens de week is gedurende 1 á 2 dagen onze schoonheidsspecialiste aanwezig. Zij werkt met de mooie producten van Ariane Inden.

12. Lichaamspakking (1 uur) € 75

De pakking die je krijgt is een pakking met Algen of Karwendel. De pakking heeft een reinigende en rustgevende werking. Afgebroken vetten en andere afvalstoffen worden uit de huid verwijderd en gelijktijdig worden er voedingsmiddelen in de huid gebracht. Tijdens de pakking krijg je een voetmassage en word je aan het einde ingesmeerd met een verzorgende crème of olie. Een heerlijk ontspannende ervaring!

13. Lichaamspakking Deluxe (1,5 uur) € 115Lichaamspakking Deluxe

De ultieme verwennerij: een lichaamsscrub  gevolgd door een lichaamspakking op basis van algen en druiven. Ook de voeten worden tijdens deze pakking niet vergeten! Deze krijgen een aparte behandeling! Gedurende de pakking geniet je van een hoofd,- en een voetmassage. Puur genieten!

14. Klysma € 17,50

Tijdens het vasten probeer je zoveel mogelijk gif- en afvalstoffen kwijt te raken. Een klysma ondersteunt dit reinigingsproces. Ook bij onwel voelen, hoofdpijn, buikpijn, enz. geeft een klysma vaak verlichting. Onder vakkundige begeleiding wordt ca. 1,5 liter osmosewater (op lichaamstemperatuur) via de anus toegediend. Vervolgens wordt de buik zacht gemasseerd. Eventueel kun je met het water in je buik nog wat lopen en bewegen; na een paar minuten ga ja naar het toilet en ledig je de dikke darm met alle afvalstoffen.

15. Coachingsgesprek (ong. 1 uur) € 70 Coachingsgesprek

Tijdens je verblijf in Casa Conmigo kom je tot rust en is er alle gelegenheid om de balans op te maken van jouw leven: ‘doe je wat je wilt en wil je wat je doet?’ Kies je voor een kuurweek, dan zul je ervaren, dat je niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk reinigt. Een mooie gelegenheid om je eigen kompas weer eens bij te stellen. Een coachingsgesprek met Marleen kan je hierin ondersteunen. Hierbij kan gewerkt worden met NLP-technieken en kleine (familie-)opstellingen. NLP (neuro linguïstisch programmeren) richt zich op het ontplooien van jouw eigen talenten en het optimaliseren van jouw communicatie met anderen én met jezelf.

16. Rebirthing / Ademsessie (ong. 1 uur) € 75,00

Tijdens een kuurweek is sprake van lichamelijk en geestelijk reinigen. Op emotioneel niveau kan veel gebeuren. Rebirthing, ook wel ademtherapie genoemd, is een mooie manier om naast de fysieke reiniging, het emotionele veld nader te bekijken. Wat houden we daar vast, dat beter losgelaten kan worden? Rebirthing is een manier van begeleid, intensief ademen, waarbij je op verkenning gaat in jouw wereld van emoties en gevoel. Een individuele sessie duurt ca. 1 uur en wordt begeleid door Theo Noordeloos.Intuïtief schilderen

17. Intuïtief schilderen (€ 35)

Na een inleidende meditatie ontdek je aan de hand van gerichte aanwijzingen jouw eigen verbeeldingskracht. Je volgt je handen en laat je meevoeren door de kleuren en het materiaal. Zo kun je ervaren hoe het is om met pastelkrijt te werken. De workshop is uitdagend voor iedereen, of je nu wel of nog niet eerder geschilderd hebt. De activiteit wordt begeleid door de Nederlandse kunstenares Gaia Lina.

18. Creatief met taal en tekst (vanaf € 35)Cees van Dijk - Schrijfworkshops

Vind je leuk om te schrijven, maar loop je soms vast? Is de inspiratie er wel, maar komt er geen letter op papier? Of laat je creativiteit je soms in de steek? Volg dan een inspirerende schrijfworkshop met Cees van Dijk en zet samen met hem de puntjes op de ‘i’.

In een interactieve bijeenkomst van ongeveer 2,5 uur (minmaal vier deelnemers) leer je hoe je korte, bondige teksten kunt schrijven die uitnodigen om te worden gelezen. Na de workshop bevat je gereedschapskist tal van schrijftips. Daarmee wordt het schrijven gemakkelijk, leuker en beter.

Veelzijdig programma

Na een korte introductie en uitleg van het programma ga je direct aan de slag met de eerste oefening: een kort interview. Daardoor leer je de andere deelnemers beter kennen en ontstaan de eerste geschriften. Die werken we later in de workshop verder uit.

Vervolgens doe je een aantal inspiratie-oefeningen. Dynamisch – ook een beetje competitief – onderdeel van de bijeenkomst is het bedenken van synoniemen. Daarnaast leer je hoe je een tekst kunt samenvatten en wat de functie is van koppen en tussenkoppen. Heb je fraaie foto’s gemaakt, maar twijfel je over de bijschriften? Tijdens de workshop doen we enkele oefeningen die je leren aansprekende teksten bij afbeeldingen te schrijven.Schrijfworkshops - Cees van Dijk

De prachtige locatie van Casa Conmigo leent zich bij uitstek voor een schrijfoefening waarbij je al je zintuigen gebruikt om je creativiteit te bevorderen. We sluiten de interactieve workshop af met een educatieve uitsmijter waarbij je in enkele zinnen samenvat hoe je de bijeenkomst hebt beleefd.

De dynamische interactieve schrijfworkshop is een aanrader als

  • je schrijven leuk vindt
  • je twijfelt of je het beste uit je teksten haalt
  • je beter en gemakkelijker wilt schrijven
  • je dit wil doen tijdens een geheel verzorgde vakantie in het zonnige zuiden van Portugal.

19. Orthomoleculair consult (v.a. € 75 door Arthur Neleman)

Optioneel: levend bloed analyse met persoonlijk voedingsadvies

Wat is orthomoleculaire geneeskunde?Orthomoleculair consult  Ortho komt van het Griekse orthos, dat juist, goed, recht betekent en moleculair komt van moleculen, waaruit de voedingstoffen die wij nodig hebben, zijn opgebouwd. Kort samengevat: de orthomoleculaire geneeskunde gaat ervan uit, dat voedingsmoleculen in de juiste hoeveelheid, op de juiste plaats en op het juiste tijdstip in het lichaam moeten worden gebracht, om gezond te blijven of te worden. De orthomoleculaire geneeskunde bestudeert de kleinste functionele eenheid van het menselijk lichaam, nl. de lichaamscel. Ons lichaam is uit miljoenen lichaamscellen opgebouwd. De conditie van onze cellen bepaalt of wij gezond of ziek zijn/ worden. De cellen vormen de bouwstenen van organen en hebben een constante voorziening van speciale voedingsstoffen nodig voor een groot aantal biochemische reacties. Chronische tekorten aan een of meer van deze vitale celstoffen kan leiden tot een verstoorde celwerking en ziekten tot gevolg hebben. Een optimale dagelijkse toevoer van vitaminen, mineralen en andere vitale celstoffen is daarom essentieel voor een goede gezondheid.Voedingsdagboek

Voedingspatroon

Tijdens het orthomoleculair consult wordt gekeken naar jouw voedingspatroon en worden een persoonlijk advies en tips gegeven over hoe jij zo gezond mogelijk kunt eten. Als je gebruik wilt maken van dit consult wordt je gevraagd om twee weken voor begin van de (kuur-)week (vóór je begint met de afbouw!) gedurende een periode van één week een voedingsdagboek bij te houden. Neem desgewenst vooraf contact met Arthur op, om één en ander te bespreken. (Prijs consult, 1 uur (gesprek over voeding en voedingspatroon)

Levend bloed analyseOm te controleren of bestaande klachten inderdaad samenhangen met een tekort aan voedingsstoffen kan een ‘levend bloed analyse’ worden uitgevoerd. Bij deze analyse kijken we naar de kwaliteit van het bloed. Dit gebeurt met een microscoop, waarbij een druppeltje bloed uit de vinger op een glazen plaatje wordt onderzocht. Gelet wordt op grootte en vorm, de beweeglijkheid en de groepering van de (rode en witte) bloedcellen. We kijken of er zich micro-organismen in het bloedplasma bevinden en zien ook of er tekorten aan vitaminen en mineralen zijn. (Prijs 1 x bloedonderzoek met voedingsconsult: € 75,00.)Levend bloed analyse

Tijdens een kuurweek: om de verandering van het bloedbeeld te zien die ontstaat tijdens het vasten (en dus door gezonde voeding) kan het bloed op twee momenten bekeken worden: een keer aan het begin en een keer aan het einde van de week. (Prijs 2 x bloedonderzoek en voedingsconsult: € 135,00.) Als extra kijken we ook naar het bloed volgens de droogbloed methode.

Verdere extra behandelingen zijn afhankelijk van de medewerkers die in jouw week met ons meewerken. De extra behandelingen kunnen aan het begin van – en meestal ook nog gedurende – de week geboekt worden.