Vitaliteit & Mindfulness

Wellness- en coachingsweek Vitaliteit en Mindfullness

 • vrijdag 26 oktober t/m 2 november 2018

 

Vitaliteit….wat is dat eigenlijk?

Ben je iemand die veel in ‘het  hoofd’ zit en vind je het lastig om bij je gevoel te komen? Heb je soms het idee dat je geleefd wordt, dat je van alles moet en vind je het moeilijk om aan te geven wat jij écht wilt?
Hoe kun je er dan voor zorgen dat je lekker in je vel komt te zitten?

Wellness- en coachingsweek Vitaliteit en Mindfullness bij Conmigo.Stel dat je zou ontdekken wat je echt belangrijk vindt in je leven en daar ook stappen in gaat zetten. Dat je op een liefdevolle en respectvolle manier naar jezelf leert kijken en van moeten meer mogen leert maken en de tools krijgt om je vitaliteit te verhogen. 

In de wellness- en coachingsweek ‘Vitaliteit en Mindfulness’ kun je genieten van een heerlijke wellnessweek én tegelijkertijd jezelf ontwikkelen op een leuke en leerzame manier. Ontspanning, plezier en ervaren staan centraal in deze bijzondere week.

Iets voor jou?Wellness- en coachingsweek Vitaliteit en Mindfullness bij Conmigo.
De week is er voor jou als je jouw vitaliteit en levenslust wilt vergroten. Als je meer zicht wilt krijgen op wie je bent. Wanneer je wilt ontdekken hoe je je leven het liefste vorm zou willen geven en hoe je hierin je eigen pad kunt gaan bewandelen.

De basis van de week wordt gevormd door mindfulness en ACT (Acceptance & Commitment Therapy). ACT is een nieuwe vorm van positieve psychologie met mindfulness. ACT heeft weliswaar de naam ‘therapie’, maar is bijzonder geschikt voor jou als gast bij Conmigo om:

 • je gedachten en gevoelens beter te kunnen accepteren en loslaten
 • meer aandacht te hebben voor wat zich nu feitelijk afspeelt (mindfulness)
 • meer zicht te krijgen op wie je bent, wat je belangrijk vindt (waar je aandacht aan wilt besteden) en wat je nog wilt bereiken in dit leven (en hoe daarnaar op weg te gaan).

In ACT vullen wetenschap en spiritualiteit elkaar perfect aan. ACT is ook van de humor, de metaforen en aansprekende oefeningen.

p1010873

Deze week wordt gegeven door Anita Borghouts www.nextstepcoaching.nl samen met Marleen de Waardt. Anita werkt al vele jaren samen met Conmigo.
Anita: Sinds 12 jaar heb ik een coachingspraktijk; graag leer ik je hoe je lekker in je vel kunt zitten, wat je belangrijk vindt in je leven en wat je kerntalent is. In het voorjaar van 2014 volgde ik de opleiding tot ACT trainer/ therapeut bij Gijs Jansen, schrijver van de boeken  ‘Time to ACT’, ‘Laat los’ en ‘Omarm jezelf’. Daarnaast geef ik workshops stresspreventie in organisaties. Op mijn website www.nextstepcoaching.nl kun je meer lezen over wie ik ben en wat ik doe. Met veel plezier geef ik tweemaal per jaar een coachingsweek samen met Marleen.
Marleen: samen met Arthur en de anderen van ons team 
zorg ik ervoor dat je kunt genieten van een heerlijke verwenweek in Casa Conmigo. Daarnaast vind ik het inspirerend om met Anita samen te werken binnen het coachingsprogramma. In dit kader richt ik me ook op individuele coachingsgesprekken, waarbij ik gebruik maak van NLP-technieken, focussen, kleine (familie-)opstellingen, voice dialogue en – last but not least – mijn intuïtie. Doel van het gesprek is dat jij (nieuwe) inzichten krijgt met betrekking tot jouw vitaliteit.

Conmigo is een fijne plek, waar je ook heel goed alleen naartoe kunt gaan.

Naast het coachingsprogramma zijn inbegrepen:

 • een lichaamsmassage (55 min.)
 • 2x een enthousiaste sporttraining
 • 2x yoga
 • mindfulness door Marleen (elke dag tijdens de training)
 • twee coachingsgesprekken: één met Marleen en één met Anita
 • een lezing over voeding en suppletie met betrekking tot vitaliteit van Arthur 
 • heerlijk vegetarisch eten (en af en toe vis)
 • zwembad, sauna, de jacuzzi, zee en strand, de mooie omgeving…
 • NB. Tijdens deze week worden geen dagwandelingen georganiseerd. Wel is er een stiltewandeling.

Programma ‘Vitaliteit en Mindfullness’

(de volgorde kan in de praktijk wijzigen)

We gaan vijf ochtenden in groepsverband aan de slag. Tijdens deze sessies doen we verschillende mooie oefeningen, ook op het strand. In de ochtend voordat we beginnen met het programma is er yoga of sport (in totaal 4x) en elke dag is er een mooie mindfulnessoefening. ’s Middags heb je massages of een coachingsgesprek en is er volop tijd voor ontspanning.

Aankomst in de avond
Je maakt kennis met de andere deelnemers en met Marleen, Arthur en Anita en je geniet van een heerlijk diner.

Dag 1: Kennismaking met elkaar en met jouw vitaliteit
Je leert wat vitaliteit eigenlijk is. En je gaat ervaren waar je staat ten opzichte van jouw vitaliteit en wat je tot nu toe hebt geprobeerd om vitaler te worden. Het uitwisselen van persoonlijke ervaringen geeft herkenning en de kans om van elkaar te leren. Na de kennismaking vertellen we meer over ACT en mindfulness.

’s Middags is er tijd voor intake gesprekken (met Marleen), massages en lekker ontspannen.

Wellness- en coachingsweek Vitaliteit en Mindfullness bij Conmigo.

Dag 2: Wat moet jij allemaal van jezelf?
Vandaag leer je hoe jij omgaat met ‘controle’ door eens te kijken naar regels die je jezelf allemaal oplegt. Dit maakt dat we zoveel moeten van onszelf. Je leert hoe je van moeten meer mogen kunt maken. En je leert hoe je goed kunt leren voelen in plaats van dat je vindt dat je je altijd maar goed moet voelen.

’s Middags is er weer tijd voor intakes, massages en relaxen.

Dag 3: Loskomen van je gedachten
We gaan je ‘verstand’ beter leren kennen. Eigenlijk zijn gedachten heel vage dingen waar we geen vat op kunnen krijgen. Toch laten we ons er dikwijls door in de maling nemen. Ons verstand roept van alles en wij nemen het voor zoete koek aan. Tijd om eens goed te kijken naar ons eigen denken.

Je leert hoe je meer kunt loskomen van je gedachten, zodat deze je minder zullen raken en je meer kunt doen wat jij wilt.

’s Middags is er een orthomoleculair consult met Arthur en tijd voor jezelf.

Dag 4: Mindfulness op het strandWellness- en coachingsweek Vitaliteit en Mindfullness bij Conmigo.
Vandaag werken we op het strand. We zitten met ons hoofd vaak in het verleden en de toekomst en vergeten daarmee het nu. Hierdoor gaat het leven zelf aan ons voorbij. Door je aandacht te richten op wat je in het hier en nu denkt, voelt en ervaart, maak je contact met wie je werkelijk bent. Dat kan met mindfulness. We maken een stiltewandeling en doen verschillende mooie mindfulnessoefeningen. Benieuwd wat jou dit oplevert?

’s Middags zijn er gesprekken, consulten en uiteraard…. tijd om te genieten.

Dag 5: Speeltuintjes van je leven
We zijn vaak vooral bezig met wat we allemaal niet willen meemaken in ons leven. We vermijden angsten, mogelijke teleurstellingen en pijnlijke afwijzingen.
We vergeten daardoor om de focus te leggen op wat we wel willen. Waarden zijn de ‘speeltuintjes’ van ons leven. We doen vandaag twee mooie oefeningen die jouw waarden in beeld brengen en inzicht geven waar jij staat ten opzichte van wat je graag zou willen.

Wellness- en coachingsweek Vitaliteit en Mindfullness bij Conmigo.

’s Middags is er een coachingsgesprek met Anita waarin je leert op verschillende manieren naar jezelf te kijken. We zoemen in op positieve eigenschappen van jezelf en op een negatieve overtuiging en kijken hoe je daar meer los van kunt komen.

Dag 6
Welke stappen wil jij graag zetten de komende tijd en hoe ga jij je vitaliteit bevorderen? Daar heb je elke dag tools voor aangereikt gekregen en die kun je vandaag zelf verder aanvullen op jouw persoonlijk Vitaliteitsplan. Anita is er voor je als je nog vragen hebt.

’s Middags bezoeken we het stadje Lagos.

Dag 7
Nog even lekker ontspannen, een heerlijke lunch en dan is het tijd voor de terugreis

Reacties deelnemers op de wellness en coachingsweek ‘Vitaliteit en Mindfulness’

‘Voor mij na meerdere teleurstellende proeflessen mindfulness eindelijk een vatbare techniek aangereikt gekregen… en dat in combinatie met een geweldig coachingsteam, waarbij ik veel positieve gedachten heb opgedaan tijdens de training in ACT….’, Janneke

‘Focus en groei zijn kernwoorden voor mij geweest, die me verder geholpen hebben mede dankzij jullie coaching’, Joanneke

Informatie wellness en coachingsweek

 • Aantal deelnemers: maximaal 8
 • toeslag € 375,00 p.p. (prijs alleen wellnessweek: € 955,00 ; toeslag éénpersoonskamer: € 95,00,
 • Transfer: gratis transfer van Faro naar Portimão gebaseerd op de Transavia-vlucht vanuit en naar Rotterdam. Kijk voor specifieke informatie onder reserveren.

Reserveren  ‘Vitaliteit en Mindfulness’