Wandelen tijdens de wellnessweek

Wandelen bij Conmigo Portugal.Boek je tijdens de wellnessweek een wandelarrangement dan ben je om de dag op stap en zie je totaal verschillende facetten van de natuur in de Portugese Algarve.

Tussen 9 en 10 uur (afhankelijk van waar we heengaan) vertrekken we naar het startpunt van de wandeling. Natuurlijk beginnen we met een kopje koffie. Onderweg gebruiken we de lunch in eenvoudige, op de route gelegen restaurantjes. De wandelingen zijn in principe dagwandelingen maar bij sommige wandelingen is het ook mogelijk om na de lunch bijvoorbeeld op het strand te blijven. Wij komen je dan later ophalen. Tussen 16 en 17 uur zijn we weer thuis, waar de warme sauna of eventueel een massage op je wacht om je dag compleet te maken.

Uit de talloze mogelijkheden hebben wij een aantal mooie wandelingen geselecteerd.

Bergwandeling in de Serra de Monchique

De Serra de Monchique laat je een andere wereld zien. Op maar drie kwartier rijden afstand vanuit Portimão beland je in een berggemeenschap, waar de tijd heeft stilgestaan. De vruchtbare grond zorgt voor prachtige vegetatie, variërend van de mooiste fruitbomen tot kurkeiken.

  • 10.00 – 12.00 uur: rondwandeling in het mooie dal bij Monchique
  • Wandelen tijdens de wellnessweek bij Conmigo Portugal.12.00 – 13.00 uur: lunch in restaurantje in Monchique
  • 13.00 – 16.00 uur: vervolgwandeling richting Foia vanuit Monchique

Wandelen tijdens de wellnessweek bij Conmigo Portugal.

 

Kustwandeling aan de Westkust (Carrepateira)

Deze wandeling begint in het surfersdorpje Carrepateira en voert langs de ruige, prachtige Westkust met schitterende vergezichten over de Atlantische Oceaan. In de middag gaan we via het strand, waar we de surfers in actie zien, via het binnenland weer terug naar Carrepateira.

  • 10.00 – 12.30 uur: kustwandeling vanuit het plaatsje Carrepateira
  • 12.30 – 13.30 uur: lunch in restaurantje bovenop de rotskust
  • 13.30 – 15.30 uur: vervolg richting Praia do Amado en door naar Carrapateira

Wandelen tijdens de wellnessweek bij Conmigo Portugal.

Kustwandeling Benagil – Senhora da Rocha

Deze wandeling langs de zuidkust gaat nooit vervelen! Wát een prachtige rotsformaties, waar je maar kijkt. Je begrijpt direct, waarom deze de Algarve zo geliefd hebben gemaakt.

  • 10.00 – 12.00 uur: wandeling langs de kust vanuit Benagil
  • 12.30 – 13.30 uur: lunch in lokaal restaurantje in Senhora da Rocha
  • 13.30 – 15.30 uur: terug; de kust is hier zo afwisselend met de kenmerkende rotsformaties van de Algarve, dat de terugwandeling een compleet ander beeld geeft dan de wandeling heen.

Bij deze wandeling is het mogelijk om de wandeling in te korten tot een halve dag en de rest van de middag op het strand te blijven waar we je rond 16.00 weer ophalen.

Door weersomstandigheden of om andere redenen kan het zijn dat de wandelingen aangepast worden.

Extra wandelmogelijkheden
Als het programma voor jou nog niet compleet genoeg is en je meer wilt wandelen, dan is dat altijd mogelijk. Wij adviseren je graag.

Deelname aan één of twee van de beschreven wandelingen is ook mogelijk. Kosten losse wandeling, incl. lunch: € 40,00.

Meer lezen over een wellnessvakantie bij Conmigo